Wat heeft u nodig?

Afhankelijk van het doel waarvoor u de bestrating aanlegt, zijn voor een oprit, pad of terras bepaalde minimale afmetingen nodig. Denk bij het ontwerpen goed na over de afmetingen die uw terras, pad, oprit of parkeerplaats moet hebben. Voor een terras heeft u zeker 3×4 meter nodig. Als u ook speelruimte wilt voor uw kinderen wordt dit al snel meer. Bij een oprit moet u rekening houden met het gebruik zodat in en uitstappen van uw voertuig goed mogelijk is.

Het zandbed

Het zandbed onder de tegels moet minimaal 10 à 15 cm dik zijn. Bij een onstabiele ondergrond, bijvoorbeeld klei, is een zandbed van 20 cm aan te raden,en eventueel een ondergrond van gebroken puin. Te denken valt dan bijvoorbeeld aan een oprit. Leg het zandbed in verband met de afwatering “op afschot”; het zandbed moet ongeveer één a twee centimeter per meter aflopen.

Vooral bij klinkerbestrating kan het handig zijn om de stabiliteit van de ondergrond te verhogen. Vermeng daarvoor de bovenste laag zand van het zandbed met droog (tras)cement in een verhouding van 1 op 7 en verdicht daarna het gehele zandbed met een trilapparaat,dit kan natuurlijk ook met gebroken puin en een laag zand van ongeveer 5 cm. Vervolgens kunt u het zand afreien met een rechte lat,indien u erg opziet tegen het werk waar wel enige vakkennis voor nodig is kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend een afspraak maken.

1
2
1

Plantenbak uitgevoerd met Lineablokken Antraciet.

2

Hardsteen tegels 60×60 voor een sjieke uitstraling!

Heeft u interesse in onze bestratingswerkzaamheden, wilt u informatie of contact, vul dan onderstaand contactformulier in. Wij reageren binnen één werkdag . Ook kunt u ons bellen of mailen via 0318-622783 of info@wancobestratingen.nl.